Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült kacsacomb vörösborban párolt almás káposztával

Sült kacsacomb vörösborban párolt almás káposztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült kacsacomb vörösborban párolt almás káposztával

Sült kacsacomb vörösborban párolt almás káposztával

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 25 dkg krumpli
  • 1/2 vörös káposzta
  • 1 db alma
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • majoránna
  • cukor
  • köménymag
  • ecet
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • 2 db sárgabarack befőtt
  • 2 tk ribizli dzsem
  • olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával, locsolok rá olívaolajat, és beteszem a hűtőbe egy napra.

Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, és felszeletelem.

A káposztát és az almát legyalulom.

Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, és megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.

Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.

Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizli dzsemet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére