Főoldal / Torták / Ünnepi torta

Ünnepi torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ünnepi torta

ünnepi torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 deka liszt
  • 1 fél cs sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • 8 deka cukor

A krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 5 deci tej
  • 3 kanál cukor
  • 5 deci tejszín
  • 4 deka porcukor
  • ananász darabok
  • 10 deka málna lehet mirelit is
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A sárgáját  egy kanál cukorral az olajjal és a vízzel fehéredésig keverem.

A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem. A két masszát lazán összekeverem (vigyázva hogy a fehérjehab ne nagyon törjön össze), majd óvatosan hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.

Kisméretű tortaformába simítom és előmelegített sütőben 160-180fokon tűpróbáig sütöm.

Amikor kisült és kihűlt, három lapba vágom.

A krém elkészítése:

A pudingot a tejjel és a 3 evőkanál cukorral megfőzöm, és hagyom teljesen kihűlni.

A tejszínt a porcukorral habbá verem.

A hab egy negyed részét a pudingos krémbe keverem, és az alsó tortalapra simítom. Erre jön a második lap.

A tejszín másik egynegyed részébe beleteszem a gyümölcsöket, és a tésztára simítom.

Erre jön a harmadik lap. Az összeállított tortát kívül bekenem tejszínnel, majd a maradék tejszínhabbal díszítem a tortát.

A tetejét marcipánvirágokkal díszítettem az oldalára csoki rudacskákat tettem, de ez ízlés és alkalom szerint változtatható, így gyönyörű ünnepi tortát készíthetünk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére