Ünnepi torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját egy kanál cukorral az olajjal és a vízzel fehéredésig keverem.
A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verem. A két masszát lazán összekeverem (vigyázva hogy a fehérjehab ne nagyon törjön össze), majd óvatosan hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.
Kisméretű tortaformába simítom és előmelegített sütőben 160-180fokon tűpróbáig sütöm.
Amikor kisült és kihűlt, három lapba vágom.
A krém elkészítése:
A pudingot a tejjel és a 3 evőkanál cukorral megfőzöm, és hagyom teljesen kihűlni.
A tejszínt a porcukorral habbá verem.
A hab egy negyed részét a pudingos krémbe keverem, és az alsó tortalapra simítom. Erre jön a második lap.
A tejszín másik egynegyed részébe beleteszem a gyümölcsöket, és a tésztára simítom.
Erre jön a harmadik lap. Az összeállított tortát kívül bekenem tejszínnel, majd a maradék tejszínhabbal díszítem a tortát.
A tetejét marcipánvirágokkal díszítettem az oldalára csoki rudacskákat tettem, de ez ízlés és alkalom szerint változtatható, így gyönyörű ünnepi tortát készíthetünk.