Főoldal / Desszertek / Aranygaluska eperrel

Aranygaluska eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aranygaluska eperrel

Aranygaluska eperrel

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • kevés só
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor

A tetejére:

  • darált dió
  • cukor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 dl tej

A tálaláshoz:

  • eper
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk.  A lisztet a dagasztóedénybe tesszük, teszünk bele egy csipet sót,
hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint.
Géppel kb. 10 perc alatt kidolgozzuk a tésztát.
A tésztát letakarjuk és kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük.

A darált diót a cukorral összekeverjük.

Amikor a tészta megkelt gyúródeszkára borítjuk és kicsit átgyúrjuk. Letakarjuk és ismét kb. 10 percig kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe szorosan egymásmellé rakjuk a tésztadarabokat. A tetejét egy  a felvert tojással lekenjük és darált cukrozott dióval megszórjuk.
Erre ismét egy sor tésztakorong kerül, amit tojással lekenünk és megszórunk a  cukros dióval.
Egy kicsit kelesztjük a tepsiben mielőtt a sütőbe tennénk.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, de több tejet használunk, hogy ne sűrűsödjön be, hanem vanília krém állagú legyen.

A kisült aranygaluskát hideg vanília öntettel és eperrel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére