Főoldal / Desszertek / Omlós almás pite

Omlós almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós almás pite

Omlós almás pite

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • pici só
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 kg alma
  • fahéj
  • 4 evőkanál gríz (búzadara)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a tojást, a sót, zsírt, és a tejfölt összegyúrjuk.
Ha keménynek találjuk akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük legalább egy fel órára.

Az almát megmossuk, a magházát kivesszük és vékony szeletekre vágjuk. (én az alma héját rajta hagytam)Ízlés szerint megcukrozzuk, és kevés vízzel feltesszük főni.Amikor már félpuha, hozzáadjuk a grízt, és teljesen puhára főzzük, majd ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.
Langyosra hűtjük.

A tésztát 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsink méretére, majd belehelyezzük, és eloszlatjuk rajta a kihűlt almapürét.

Kinyújtjuk a második lapot is, majd befedjük vele a süteményünk tetejét.
Villával megszurkáljuk.(itt távozik el sütés közben a gőz)
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Az omlós almás pitét még melegen meghintjük porcukorral, és kockákra szeletelve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A töltelék lehet más gyümölcs is: meggy, barack, cseresznye, de akár túró is.

Értékeld a receptet

Anita (2 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére