Sütés nélküli citromos sajttorta gyümölcsökkel – paleo
Hozzávalók:(23 cm kapcsos forma)
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A töltelékhez a kesudiót be kell áztatni, 4-8 óra hosszára.
Az alaphoz a mandulát a food processzorban ledaráljuk majd hozzáadjuk a datolyát, a kókuszvajat, a fahéjat, a kakaóport és egybe dolgozzuk. A tortaformába borítjuk és a kezünkkel egyenletesen elsimítjuk.
A beáztatott kesudiót leöblítjük, majd a citromlével és kevés kókuszkrémmel leturmixoljuk addig amíg teljesen sima, homogén állagú nem lesz. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi kókuszkrémet, az olvasztott kókuszvajat, az édesítőt, a vaníliát, pici sót és sima állagúra keverjük az egészet. Jó sűrű lesz a végeredmény. (A citromlevet és édesítőt mindenki ízlés szerint adagolja, meg kell kóstolni és persze lehet mással is ízesíteni.)
A tölteléket ráöntjük az alapra, a tetejét elsimítjuk és betesszük a hűtőbe egy egész éjszakára, hogy a krém teljesen összeálljon.
A gyümölcsöket csak szeletelés előtt tesszük rá, majd szeleteljük és kínáljuk.