Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtszószos csirke

Sajtszószos csirke

Sajtszószos csirke

sajtszoszoscsirke

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 16 szelet bacon
  • 8 szelet füstölt sajt
  • bors

A sajtszószhoz:

  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt (a legjobb vegyesen füstölt és trappista)
  • őrölt fehér bors
  • 1/2 evőkanál rizsliszt (vagy finomliszt)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk.
Minden szelet csirkemellet 2 egymás mellé fektetett baconszeletre tesszük, és mindegyik közepébe 1 szelet füstölt sajtot téve feltekerjük.

Egy hőálló edénybe egymás mellé helyezzük a feltekert sajtos baconos csirkét.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon alufóliával lefedve készre sütjük.
Majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk a bacont rajta.

Amíg a csirke sül elkészítjük a sajtszószt:
A tejet felmelegítjük és sóval, borssal ízesítjük, majd a lisztet és a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Alacsony lángon sűrű keverés mellett szósszá főzzük.

Tálalhatjuk párolt brokkolival, rizzsel, sült krumplival ízlés szerint.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére