Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

Narancsos töltött keksz

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db narancs
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg sárgabaracklekvár

A szóráshoz:

  • 1 ek.vaníliás cukorral elkevert porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk, átsikáljuk.

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgép segítségével. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót, és a sütőporral elkevert lisztet is.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacba csomagolva, de akár már pár óra után dolgozhatunk vele.

3-4 tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon 3mm vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt 2 darabot összeragasztunk a lekvárral és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral. Dobozban sokáig eltarthatjuk.

66 karácsonyi édesség című könyvből sütöttem ,Lajos Mari konyhájából.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére