Főoldal / Sertés ételek / Pácolt bőrös oldalas

Pácolt bőrös oldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pácolt bőrös oldalas

Pácolt bőrös oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös oldalas

A páchoz:

  • 2 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 ek Worcester szósz
  • 0,5 dl olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.

A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük.(nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki))

Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.

Sütőzacskóba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.

Salátával, és burgonyakörettel tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Csípős paprika krémet is adhatunk a páchoz, nagyon finom. Én a kisunokám miatt kihagytam ezt az összetevőt.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére