Bagoly keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bagoly keksz

Bagoly keksz

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília aroma
  • 25 dkg liszt

A díszítéshez:

  • egész és szeletelt mandula
  • fehér és étcsokoládé
  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 190°C-ra előmelegítjük(légkeverésen 170 °C).

A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot alaposan kikeverjük.Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, elkeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet is, és robotgéppel jól összedolgozzuk. Végeredményként egy viszonylag lágy tésztát kapunk.
Gyúrjuk át enyhén lisztezett deszkán, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőszekrénybe kb. 2 órára.

Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Ovális kiszúróval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Egész mandulából kialakítjuk a bagoly szemöldökét és csőrét. Egy szívószál segítségével lyukasszuk ki az akasztó helyét.
180 fokra előmelegített sütőben 8-14 percig sütjük (mérettől függően) amíg a kekszek széle elkezd aranyszínű lenni.

A tepsin hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, és hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett megolvasztott, fehér és étcsokoládéval elkészítjük a szemét. Fehér csokoládéval felragasztjuk a tollait (pirított szeletelt mandula).

A kész kekszekbe belefűzzük az akasztónak szánt szalagot, és mehet is a karácsonyfára.

A bagoly keksz gasztroajándéknak, karácsonyfadísznek is tökéletes, sőt ajándékcsomagokra is tehetjük díszként.

 

Értékeld a receptet

Zsike54 (100 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére