Túrós smarni
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk, és 15 percig állni hagyjuk a vízben.
A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom héjat, cukrot, vaníliás cukrot és alaposan kikeverjük.Végül hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, és laza mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.
A vajat megolvasztjuk, és kikenünk vele egy sütőformát, vagy tortaformát.
A formába simítjuk a túrós masszát, és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral vagy gyümölcs öntettel, lekvárral kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A lekvárhoz keverjünk 2 ek. vizet és azzal felmelegítve hígítsuk meg, így kínáljuk a túrós smarni mellé.