Főoldal / Desszertek / Túrós smarni

Túrós smarni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós smarni

Túrós smarni

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg ráma
  • reszelt citrom héj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát leforrázzuk, és 15 percig állni hagyjuk a vízben.

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom héjat, cukrot, vaníliás cukrot és alaposan kikeverjük.Végül hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, és laza mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját.

A vajat megolvasztjuk, és kikenünk vele egy sütőformát, vagy tortaformát.

A formába simítjuk a túrós masszát, és előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt porcukorral vagy gyümölcs öntettel, lekvárral kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A lekvárhoz keverjünk 2 ek. vizet és azzal felmelegítve hígítsuk meg, így kínáljuk a túrós smarni mellé.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére