Főoldal / Desszertek / Lekváros rácsos linzer

Lekváros rácsos linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros rácsos linzer

Lekváros rácsos linzer

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só

A töltelékez:

  • sárgabarack lekvár

A lekenéshez:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Jól összegyúrjuk (nekem még kellett hozzá egy pici liszt, mert először ragacsos volt), majd folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk.

A tésztát elosztjuk 2/3-1/3 részre.
Egy tepsit vagy piteformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerakjuk a lisztezett deszkán vékonyra kinyújtott alsó lapot. (nekem ebből a mennyiségből egy nagyobb tepsinyi és egy piteformányi lett)

Megkenjük baracklekvárral, amit ne sajnáljunk róla, legyen rajta bőven.
A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és átlósan a sütemény tetejére rakosgatjuk, Így szép rácsos lesz a teteje.

A rácsokat, tojássárgájával lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Lekváros rácsos linzer 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (602 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére