Sacher torta kicsit másként | Receptkirály.hu
Főoldal / Torták / Sacher torta kicsit másként

Sacher torta kicsit másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sacher torta kicsit másként

Sacher torta kicsit másként

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 2 db összetört babapiskóta
  • sárgabaracklekvár
  • fél deci tejszín
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét csipet sóval 1 evőkanál vízzel kemény habbá verjük és adunk hozzá 5 dkg cukrot amivel még tovább keményítjük.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.

A vajat 5 dkg cukorral habosra kikeverjük majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott de már nem meleg csokoládét, a kakaóport, az apróra összetört darált babapiskótát és végül a lisztet.

A tésztát egy 20 centis kapcsos kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Amikor kihűlt, kivesszük a formából majd két egyforma lapra vágjuk. Megtöltjük a felmelegített baracklekvárral. A tetejére is kenünk belőle és kb 2 óra hosszat hagyjuk száradni a tetejét. Ízlés szerint díszítjük.

Tipp / megjegyzés:

Én most egy kisebb és egy nagyobb tortalapot sütöttem. Az alsót hagyományosan lekvárral kentem amíg a felsőt epres pudinggal.( Vagyis a pudingot felfőztem tejjel, 10 dkg vajjal kikevertem pár szem epret beledaraboltam és ez került a torta lap közé.) A tetejére fehér csokit olvasztottam Apró habcsókkal és karamellás popcornnal és karamell szálakkal díszítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (535 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére