Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Gofri tiramisu

Gofri tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gofri tiramisu

Gofri tiramisu

Hozzávalók:

A gofrihoz:

  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 liter tej
  • 1-1,5 ek. holland kakaópor (ízlés szerint)
  • 3 ek. meleg tej
  • csipet só

A locsoláshoz:

  • 2 dl kávé
  • 1-2 ek. mandulalikőr (elhagyható)

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 200-250 ml habtejszín (vagy Hulala)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaóport a 3 evőkanál meleg tejben csomómentesre kikeverjük.

A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fél liter tejet. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk. Hozzáadjuk a feloldott kakaóport is és elkeverjük.

A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.

A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő felett, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, és sűrűre. Ha már szép sűrű, vegyük le a gőzről és hűtsük ki egészen. (Ezzel a lépéssel azt érjük el, hogy ne nyersen kerüljön be a krémbe a tojás, illetve, hogy jó krémes legyen)
A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a már kihűlt tojásos krémet.
A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként forgassuk hozzá a mascarponés krémhez.

Egy pillanatra mártsuk bele a gofrikat a kávéba majd rakjuk ki vele egy szögletes edény alját. Simítsuk rá a krém felét, majd újra egy sor megmártott gofri következik.
Végül fedjük be krémmel és szórjuk meg kakaóporral.
Tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön és az ízek alaposan összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük még krémmel és gofrival és megszórhatjuk még egy kevés kakaóporral.
Megjegyzés:

Értékeld a receptet

Marcsi (650 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére