Almás kiflipuding vaníliaöntettel
Hozzávalók:Az almás kiflipudinghoz:
A vaníliaöntethez:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre, és hagyjuk állni, hogy magába szívja.
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki. A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel, és a Hulalával (v. habtejszínnel). A kiflit vékonyan karikázzuk fel.
A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal.
Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.
Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát, és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem) A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni mielőtt tálalnánk.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is. A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni. (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje)
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vanília szósszal kínáljuk.