Főoldal / Egytálételek / Kolbászos lecsó tésztával

Kolbászos lecsó tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos lecsó tésztával

Fusili kolbászos lecsóval

Hozzávalók:

  • 1 üveg (50 dkg) lecsó
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 25 dkg tészta pl:fusili
  • 4+2 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

a lecsót egy lábosban megmelegítjük, közben a kolbászt felkarikázzuk, a lecsóhoz adjuk. Belevágunk ízlés szerint 4 chilit(elhagyható), és  fűszerezzük.

A lecsót a főtt tésztával tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, és a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk.

A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja volt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére