Főoldal / Desszertek / Csokoládés-narancsos márványos kuglóf

Csokoládés-narancsos márványos kuglóf

Csokoládés-narancsos márványos kuglóf

Csokoládés-narancsos márványos kuglóf

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg puha margarin (vagy vaj)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja (kezeletlen héjú)

A formához:

  • margarin
  • liszt

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 100 ml tejszín

A díszítéshez:

  • fehér csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kuglófformát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd félre tesszük, hogy langyosra hűljön.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a tejjel együtt simára keverjük. A masszát kétfelé osztjuk. Az egyikbe belekeverjük az időközben langyosra hűlt csokoládét és a kakaóport. A másik felét reszelt narancshéjjal ízesítjük.

A fehér massza felét a forma aljába öntjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta a csokoládés masszát, végül rásimítjuk a maradék narancsos tésztát.

Betesszük az előmelegített sütőbe ahol kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e. Ha a tűpróba során nem tapad tészta a hurkapálcikára, a tészta megsült. Kivesszük a sütőből, kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd tálcára borítjuk.

A tejszínt egy lábosban felmelegítjük, majd beleszórjuk az apróra felvágott étcsokoládét és a tűzről levéve addig kevergetjük míg sűrű fényes csokimázat nem kapunk. A kihűlt kuglóf tetejére csurgatjuk, majd dermedni hagyjuk. Ízlés szerint fehér csokoládé forgáccsal díszíthetjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére