Édes kisértés
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat, a vizet, és a sütőporos, kakaós lisztet.A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
Kikent, lisztezett torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A tejben sűrűre főzzük a pudingokat, hozzáadjuk a rumaromát, és kihűtjük. A cukorral kihabosítjuk a margarint és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
A piskótát kivesszük a formából , és 2 vagy 3 lapba elvágjuk. A tortát a csokis krémmel megtöltjük. Díszítésnek, a maradék krémből teszünk a tetejére, de készíthetünk rá csokimázat, vagy bevonhatjuk marcipánnal is.
Finom csokitorta, mely akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető.