Főoldal / Torták / Édes kisértés

Édes kisértés

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Édes kisértés

Édes kisértés

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek keserű kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs. csoki pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek porcukor
  • 1 tábla étcsoki
  • 20 dkg margarin
  • 1 ü. rumaroma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat, a vizet,  és a sütőporos, kakaós lisztet.A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

Kikent, lisztezett torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A tejben sűrűre főzzük a pudingokat, hozzáadjuk a rumaromát, és kihűtjük. A cukorral kihabosítjuk a margarint és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.

A piskótát kivesszük a formából , és 2 vagy 3 lapba elvágjuk. A tortát a csokis krémmel megtöltjük. Díszítésnek, a maradék krémből teszünk a tetejére, de készíthetünk rá  csokimázat, vagy bevonhatjuk marcipánnal is.

Finom csokitorta, mely akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére