Főoldal / Torták / Édes kisértés

Édes kisértés

Édes kisértés

Édes kisértés

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 26 dkg liszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek keserű kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs. csoki pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek porcukor
  • 1 tábla étcsoki
  • 20 dkg margarin
  • 1 ü. rumaroma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat, a vizet,  és a sütőporos, kakaós lisztet.A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

Kikent, lisztezett torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A tejben sűrűre főzzük a pudingokat, hozzáadjuk a rumaromát, és kihűtjük. A cukorral kihabosítjuk a margarint és apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.

A piskótát kivesszük a formából , és 2 vagy 3 lapba elvágjuk. A tortát a csokis krémmel megtöltjük. Díszítésnek, a maradék krémből teszünk a tetejére, de készíthetünk rá  csokimázat, vagy bevonhatjuk marcipánnal is.

Finom csokitorta, mely akár ünnepi alkalmakra is elkészíthető.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére