Főoldal / Desszertek / Rumos meggyes,csokis krémes szelet

Rumos meggyes,csokis krémes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rumos meggyes,csokis krémes szelet

Rumos meggyes,csokis krémes szelet

Hozzávalók:

(20×30 cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 ek. rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg magozott rumos meggy

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 tk. étolaj

Továbbá:

  • 15 db piskótatallér
  • A tallérok mártogatásához:
  • 1,5 dl rummal ízesített meggylé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lapokkal kezdünk.  A tojásokat a cukrokkal, és rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A két tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tészta masszát elfelezzük. Az egyik felébe a rumos meggyet teszünk, a másikba a tortadarát. Egyenként 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket.
A sütőpapírt lehúzzuk róluk és hagyjuk kihűlni.

Amíg a lapok sülnek és hűlnek elkészítjük a krémet.
A tejszínt a cukorral összeforraljuk. A csokoládét beletördeljük, a kakaóport is hozzá adjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve a vajat is belekeverjük. Kihűtjük majd kihabosítjuk.

A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük a meggyes lapot, rákenjük a krém felét, majd megpakoljuk a rumos megy lébe mártott piskóta tallérokkal. Rásimítjuk a maradék krémet majd befedjük a második lappal.
Bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott 1ek. olajjal elkevert étcsokoládéval. majd a fehér csokoládédéval díszítjük.
Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.

Rumos meggyes,csokis krémes szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére