Főoldal / Levesek / Öthagymás leves

Öthagymás leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Öthagymás leves

Öthagymás leves

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 2 l víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nigen

Elkészítés:

A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével.Ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem, belevágom a chilit.

Amikor a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet forralok rajta, és már kész is, lehet tálalni.

Tálaláskor petrezselyemmel, és medvehagymával díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Ebben a levesben tobzódnak az ízek.Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidling kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére