Mini linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mini linzer

Mini linzer

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 10 deka porcukor
  • 20 deka margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 bio citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs. sütőpor
  • Lekvár a töltéshez
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit lisztezett deszkán összegyúrjuk. (fontos hogy a margarin szobahőmérsékletű legyen, így tudunk vele jól dolgozni)

A kész tésztacipót vékonyra kinyújtjuk, és tetszés szerinti kicsi linzer formával kiszúrjuk. Figyeljünk, hogy a fele alja a fele teteje legyen.(mert majd össze kell párosítani őket)

Én a tetőnek valókat különböző: szívecske, virág, kocka formával szúrtam ki. (de lehet már kapni erre külön mintás kiszúróformákat is)

Sütőpapiros sütőlapra helyezzük a süteményeket, és 180 fokra előmelegített sütőben szép halványra megsütjük. (nagyon hamar megsül, vigyázzunk, hogy ne süssük túl)

Amikor kisültek, és picit kihűltek egy alját és egy tetejét lekvárral összeragasztunk. A lekvártól a tészta megpuhul, és omlós lesz.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű, gyors és finom omlós édes sütemény. Többféle lekvárt használva elég változatosan elkészíthető. De akár szórhatunk a tetejére a lekvárra darált diót is. Illetve porcukor helyett a tetejét megspriccelhetjük olvasztott csokoládéval is.
Nálunk nincs ünnep linzer nélkül, igazi klasszikus sütemény.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (559 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére