Főoldal / Desszertek / Tiramisu szelet

Tiramisu szelet

Tiramisu szelet

Tiramisu szelet

Hozzávalók:

A tészta réteghez:

  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor

A kávés krémhez:

  • 10 dkg csoki reszelve (ezt nem keverjük a kémbe)
  • 10 dkg cukor
  • 1,8 dl tejszín
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. nescafé
  • 1/2 tk. vanília esszencia
  • 2 tojás

A tetejére:

  • 0,6 dl tejszín
  • 8,5 dkg mascarpone (nálam 15 dkg)
  • csoki forgács vagy kakaópor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,  és egy kisméretű tepsibe a kezünkkel belenyomkodjuk.  Villával megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Amíg a lap sül a krém többi hozzávalóját egy tálba tesszük, és egy mixerrel simára keverjük. A csokit lereszeljük, kivesszük a lapot a sütőből, és a meleg tészta tetejére szórjuk. A krémet, a forró csokis lapra simítjuk Visszatesszük a sütőbe a tepsit és még40 percig sütjük 175 fokon. (A krém nekem kicsit felpúposodott, de megszurkáltam, és akkor lesimult) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét kikeverjük a tejszínnel, és ezt a krémet kenjük a kihűlt süti tetejére. ( Én ebbe nem kevertem cukrot, de aki édesebben szereti, egy picit tehet bele.)

A tetejét cukrozatlan kakaóporral megszórjuk, de lehet csoki forgácsokkal is díszíteni.

Finom süti, próbáljátok ki.

Tipp / megjegyzés:
Az íze nagyon finom, alul ropogós keksz, rajta a puha krémmel isteni páros.
Az elkészítése tényleg gyerekjáték, csak a sütési időt kell kivárni, egyébként nem időigényes. Ez az adag elég kicsi, az egyik legkisebb tepsimben készült, de akár egy nagyobb családnak is elég, 16 szelet lett belőle.

Szólj hozzá!

A lap tetejére