Citromos kuglóf Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot.
Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát.
170fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160fok is)
Az első 30percben a sütőt nem szabad kinyitni!
A citromos kuglóf tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal, de csak porcukorral megszórva is finom.
Tipp / megjegyzés:
Ha a tetejét citromos cukormázzal bevonjuk, akkor a tésztájába bőven elég a 20 dkg porcukor is.