Főoldal / Desszertek / Csokoládés kekszkocka

Csokoládés kekszkocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés kekszkocka

Csokoládés kekszkocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 ek. holland kakaópor

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. vaj
  • 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet darabokra tördeljük, de nem kell túl apróra.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a kakaóport és tejet hozzáadjuk és jól összekeverjük. A kekszdarabokat egy szögletes tortaformába tesszük és ráöntjük a csokoládés keveréket. Egy kanállal átforgatjuk, hogy a keksz belekeveredjen a csokoládés öntetbe. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a kekszes réteg tetejére simítjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük pár órára, hogy kellőképpen megszilárduljon.

Kockákra vágva kínáljuk.

Csokoládés kekszkocka 3.35/5 (17 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére