Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros gombás csirkeragu

Vörösboros gombás csirkeragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombás csirkeragu

Vörösboros gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 5-6 db salotta hagyma
  • 6 szelet szalonna 
  • 2-3 ek. olíva olaj
  • 30 dkg gomba
  • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb. 80 dkg csirkemell és csirkecomb filé
  • só, bors
  • 4 dkg liszt
  • 2,5-3 dl vörösbor
  • 2 dl csirke leves vagy zöldség leves
  • 3 ek. paradicsom püré
  • 3 babérlevél
  • 4-5 szál friss kakukkfű vagy 1-2 tk. szárított
  • 2 ágacska friss rozmaring vagy 1 tk. szárított
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
Egy edényben olajat melegítünk, és pár perc alatt megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Egy tányérra szedjük őket.

Ugyanebben az edényben még egy kis olajat melegítünk, és megpirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, a gombát, a fokhagymát és átpirítjuk az egészet.

Visszatesszük bele a csirkét is, felöntjük a csirke levessel, a borral, beletesszük a fűszereket, majd körülbelül fél órát főzzük közepes lángon.

Amikor a leve már kezdett sűrűsödni, belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint utána ízesítjük sóval, borssal.

Tálalás előtt a rozmaring ágakat és babérlevelet kivesszük belőle.
Köretnek készíthetünk mellé petrezselymes krumplit vagy kínálhatjuk friss kenyérrel.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon ízlett a családomnak, először azt hitték marha ragu, olyan gyönyörű színe lett a vörösbortól.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére