Omlós linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Omlós linzer

Omlós linzer

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin (hideg)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 tk. citromlé
  • 1 csipet só

A töltelékbe:

  • kenhető lekvár (bármilyen ízű)

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tészta bucival is így járunk el (a leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt világosra sütjük. (vigyázzunk, hogy ne süssük túl)
Mikor megsültek és kihűltek, lekvárral összepárosítjuk őket (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.

Omlós linzer 3.67/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére