Főoldal / Desszertek / Egyszerű rakott zsemle

Egyszerű rakott zsemle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Egyszerű rakott zsemle

Egyszerű rakott zsemle

Hozzávalók:

  • 8 szikkadt zsemle
  • 1/2 l tej
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • mazsola
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zsemléket felszeleteljük. A tejben kézi habverővel elkeverjük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héjat.

Egy tepsit vagy hőálló tálat kikenünk és beszórjuk morzsával. A zsemléket a tejbe mártjuk, és a tálba sorba rakjuk. A tetejét megszórjuk mazsolával.

Ezt addig ismételjük míg a zsemle el nem fogy. A tetejére áztatott zsemle kerüljön. A maradék tejet a tetejére öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral és kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egy tartalmas leves mellé kitűnő második fogás, gyorsan elkészül és olcsó.

Egyszerű rakott zsemle 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére