Főoldal / Desszertek / Árvácska

Árvácska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Árvácska

Árvácska

Hozzávalók:

A sárga laphoz:

  • 2 egész tojás
  • 10 deka cukor
  • 8 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

A rózsaszín laphoz:

  • 2 egész tojás
  • 10 deka cukor
  • 8 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs. tuti frutti vagy puncs ízű pudingpor

A zöld laphoz:

  • 2 egész tojás
  • 10 deka cukor
  • 8 deka liszt
  • fél cs sütőpor
  • zöld színű mandula aroma

A krémhez:

  • fél liter tej 
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 20 deka margarin
  • 20 deka porcukor
  • 3 tojásos piskóta lap

A tetejére:

  • 10 deka csokoládé
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sárga piskótalap:

A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, végül beleforgatom a tojások felvert habját. A piskóta tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és  előmelegített sütőben, egy nagy lapot sütök belőle.

A rózsaszín őzgerinc:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a pudingport. Összekeverem, és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.

A zöld őzgerinc:

A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a mandula aromát. Összekeverem, és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.

Amikor kihűltek az őzgerinc sütik, hosszában félbevágom őket.

A krém:

A pudingot a tejjel, és a cukorral megfőzöm. A porcukrot a margarinnal habosra kikeverem, amikor a puding kihűlt a kettőt összekeverem.

Ebből a krémből kentem a sárga piskóta lapra.

A ketté vágott  zöld és rózsaszín őzgerinceket váltakozva összeragasztom a krémmel., majd a sárga lap szélére helyezem, és feltekerem.

A tekercs tetejét, gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonom.

Árvácska 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére