Árvácska
Hozzávalók:A sárga laphoz:
A rózsaszín laphoz:
A zöld laphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sárga piskótalap:
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, végül beleforgatom a tojások felvert habját. A piskóta tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és előmelegített sütőben, egy nagy lapot sütök belőle.
A rózsaszín őzgerinc:
A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a pudingport. Összekeverem, és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.
A zöld őzgerinc:
A tojásokat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a mandula aromát. Összekeverem, és kikent, morzsával meghintett őzgerincformába simítom. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm.
Amikor kihűltek az őzgerinc sütik, hosszában félbevágom őket.
A krém:
A pudingot a tejjel, és a cukorral megfőzöm. A porcukrot a margarinnal habosra kikeverem, amikor a puding kihűlt a kettőt összekeverem.
Ebből a krémből kentem a sárga piskóta lapra.
A ketté vágott zöld és rózsaszín őzgerinceket váltakozva összeragasztom a krémmel., majd a sárga lap szélére helyezem, és feltekerem.
A tekercs tetejét, gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonom.