Burgonyás rakott palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, hozzáadom az áttört burgonyát, a langyosra melegített olajat és jól kikeverem. A tészta kicsit sűrűbb lesz mint a hagyományos palacsintáé.
Én nem szoktam a palacsinta sütőt olajozni, mert a tésztába beletettem az olajat ezért már nem ragadhat le.
Kisütöm az összes palacsintát.
A sonkát kockákra vágom, és egy kicsit átsütöm. (én saját házi sonkát használtam)
Egy hőálló tálat vékonyan ki olajozok, és az első lapot belehelyezem. Erre teszem a tejfölt, és reszelt sajtot, majd a következő lapot, szintén tejfölözöm csak erre sonka kockákat szórok.
Addig folytatom a rétegezést, amíg a palacsinták tartanak.
A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot szórok.
200 fokra 10-15 percre sütőbe teszem.
Szép színe lett, a sajt rásült.
Önálló ételként is kiváló.