Főoldal / Egytálételek / Burgonyás rakott palacsinta

Burgonyás rakott palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás rakott palacsinta

Burgonyás rakott palacsinta 3

 

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 35 deka főtt áttört burgonya
  • 2 egész tojás
  • 25 deka liszt
  • 2 deci tej
  • 3 deci szóda víz
  • fél deci étolaj

A töltelékhez:

  • 3 deci tejföl
  • 20 deka sonka kockára vágva
  • 20 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, hozzáadom az áttört burgonyát, a langyosra melegített olajat és jól kikeverem. A tészta kicsit sűrűbb lesz mint a hagyományos palacsintáé.

Én nem szoktam a palacsinta sütőt olajozni, mert a tésztába beletettem az olajat ezért már nem ragadhat le.

Kisütöm az összes palacsintát.

A sonkát kockákra vágom, és egy kicsit átsütöm. (én saját házi sonkát használtam)

Egy hőálló tálat vékonyan ki olajozok, és az első lapot belehelyezem. Erre teszem a tejfölt, és reszelt sajtot, majd a következő lapot, szintén tejfölözöm csak erre sonka kockákat szórok.

Addig folytatom a rétegezést, amíg a palacsinták tartanak.

A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot szórok.

200 fokra 10-15 percre sütőbe teszem.

Szép színe lett, a sajt rásült.

Önálló ételként is kiváló.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére