Főoldal / Desszertek / Krémtúrós almás palacsinta

Krémtúrós almás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémtúrós almás palacsinta

Krémtúrós almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémtúró (Aldi)
  • 1 csipet só
  • 3 ek. porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • kb. 0,5 dl tej
  • 1 db alma

A sütéshez:

  • 1 dl olaj

A tálaláshoz: (ízlés szerint)

  • alma
  • juharszirup
  • fahéjas porcukor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krémtúrót kikeverjük a sóval, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és az egy tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. Tejjel hígítunk rajta, de csak annyira, hogy sűrű, kanállal adagolható tésztát kapjunk. A végén beleforgatjuk a nagy-lyukú reszelőn lereszelt almát is.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy nagyobb evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amelyet kissé ellapítunk. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük.

Sima vagy fahéjas porcukorral meghintve, friss almával megszórva, esetleg egy kis juharsziruppal megöntözve kínáljuk.

Krémtúrós almás palacsinta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére