Főoldal / Egytálételek / Húsos batyu

Húsos batyu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsos batyu

Húsos batyu

Hozzávalók:

  • 50 deka darált hús
  • 15 deka juhtúró
  • 30 deka főtt burgonya
  • 2 kanál étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 cs. réteslap
  • 1 cs. petrezselyem 
  • őrölt bors
  • kakukkfű (kevés)2 deci tejföl
  • 1 deci húsleves alaplé
  • Olaj a réteslap kenéséhez
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát apróra vágom és sós vízben megfőzöm.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom, kevés kakukkfüvet adok hozzá, ráöntöm a leves alapot, és a húst puhára párolom.

Amikor a hús puha, hozzáadom a főtt krumpli kockákat.

A túrót a fele tejföllel kikeverem, beleteszem az aprított petrezselyme,t és a kihűlt hússal összekeverem.

A réteslapokat szétszedem, és olajjal lekenem.

Kettőt teszek egymásra, majd négyfelé elvágom.

A közepébe egy-egy kanál tölteléket teszek, és összefogom a végeit batyu formára.

Tejföllel lekenem, és 180 fokon szép pirosra sütöm.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére