Főoldal / Desszertek / Narancsmázas almás-áfonyás kuglóf

Narancsmázas almás-áfonyás kuglóf

Narancsmázas almás-áfonyás kuglóf

Narancsmázas almás-áfonyás kuglóf

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1/2 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • 1 bögre tej
  • reszelt narancshéj
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 1/2 cs. aszalt áfonya

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • kb. 1,5 ek. narancslé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is, és reszelt narancshéjjal ízesítjük.
A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk. A massza felét, kivajazott kilisztezett formába simítjuk. A massza másik felébe belekeverjük a megpucolt majd kockákra vágott almát, a durvára vágott diót és az aszalt áfonyát és a kivajazott kilisztezett kuglóf formába simítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tálra borítjuk.

A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. (ha egy pici reszelt narancshéjat is teszünk bele, szép színű és illatos mázat kapunk)
Ízlés szerint dióval vagy durvára vágott aszalt áfonyával díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére