Főoldal / Kelt tészták / Krumplis pogácsa Lelle mama módra

Krumplis pogácsa Lelle mama módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplis pogácsa Lelle mama módra

Krumplis pogácsa Lelle mama módra

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 80 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg zsír
  • 1 evőkanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • köménymag
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sós vízben, héjában főtt burgonyát meghámozzuk és krumpli törővel összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt.
Elkeverjük a felfuttatott élesztővel, a sóval a liszttel és a tojásokkal. Átdagasztjuk, félkemény tésztát kell kapnunk. Meglisztezzük, letakarjuk és huzatmentes, meleg helyen kb. 20-30 percig kelesztjük.

Amikor a duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk és két ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel berácsozzuk és ízlés szerinti méretűre kiszaggatjuk, majd lazán, egymástól pár cm távolságra, (hogy sülés közben ne süljenek össze), kizsírozott tepsibe tesszük.

A szaggatásból kimaradt tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütés előtt még 10 percig kelesztjük, majd a felvert tojással megkenjük a tetejét.
Megszórhatjuk reszelt sajttal és köménymaggal is.

200 fokon addig sütjük, amíg szalmasárga nem lesz a teteje.

Mentés

Mentés

Krumplis pogácsa Lelle mama módra 3.73/5 (11 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére