Főoldal / Desszertek / Áfonyás zabpelyhes muffin

Áfonyás zabpelyhes muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Áfonyás zabpelyhes muffin

Áfonyás zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 2 dl apró szemű zabpehely
  • 1 dl barna cukor (vagy xilit)
  • 2,5 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 dl finomliszt
  • 1 dl Graham liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl barna cukor(vagy xilit)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg  friss áfonya
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládén és az áfonyán kívül az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük. Gyorsan, egynemű masszává keverjük.
A végén hozzákeverjük az áfonyát és az apróra vágott csokoládét is.

Papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk a masszát. A formákat 3/4 -ig töltsük csak meg, mert a sütés alatt megnőnek a muffinok.

180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük .
(Végezzünk tűpróbát, hogy megnézzük átsült e belül)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére