Főoldal / Desszertek / Áfonyás zabpelyhes muffin

Áfonyás zabpelyhes muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Áfonyás zabpelyhes muffin

Áfonyás zabpelyhes muffin

Hozzávalók:

  • 2 dl apró szemű zabpehely
  • 1 dl barna cukor (vagy xilit)
  • 2,5 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 dl finomliszt
  • 1 dl Graham liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl barna cukor(vagy xilit)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg  friss áfonya
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csokoládén és az áfonyán kívül az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük. Gyorsan, egynemű masszává keverjük.
A végén hozzákeverjük az áfonyát és az apróra vágott csokoládét is.

Papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk a masszát. A formákat 3/4 -ig töltsük csak meg, mert a sütés alatt megnőnek a muffinok.

180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük .
(Végezzünk tűpróbát, hogy megnézzük átsült e belül)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére