Főoldal / Szárnyas Ételek / Citromos csirke

Citromos csirke

Citromos csirke

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felsőcomb (filézve, bőr rajtahagyva)
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2-3 ek fehérborecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek méz
  • kakukkfű
  • 1 citrom + 1 fél citrom leve
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozzuk,de a bőrét rajtahagyjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, feltekerjük, majd megtűzzük őket fogpiszkálóval.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd minden oldalán gyorsan megpirítjuk a feltekert combokat. Közben mellédobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet.
Meglocsoljuk kevés fehérborecettel, majd hagyjuk 2-3 percig rotyogni.

Utána meglocsoljuk a mézzel és a szójaszósszal. Végül rádobjuk a szeletekre vágott citromot, meglocsoljuk citromlével, majd egy kevés vizet aláöntve további 10-15 percig pároljuk.

Krumplipürével vagy törtkrumplival, és tetszőleges salátával kínáljuk.

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére