Főoldal / Desszertek / Sütőtökös diós sütemény

Sütőtökös diós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös diós sütemény

Sütőtökös diós sütemény

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor

A tetejére:

  • sárgabarack lekvár
  • durvára darált dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.

A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) 170 fokra előmelegített sütőben, kb: 60-65 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)

Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából.
(lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)

Megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval.

Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.

Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Sütőtökös diós sütemény 4.29/5 (7 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére