Főoldal / Desszertek / Sütőtökös diós sütemény

Sütőtökös diós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös diós sütemény

Sütőtökös diós sütemény

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg sütőtök
  • 25 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor

A tetejére:

  • sárgabarack lekvár
  • durvára darált dió
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.

A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) 170 fokra előmelegített sütőben, kb: 60-65 percig sütjük.(tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)

Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából.
(lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)

Megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval.

Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.

Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)

 

http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Sütőtökös diós sütemény 4.25/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére