Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokis pöfeteg

Csokis pöfeteg

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis pöfeteg

Csokis pöfeteg

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsoki (nálam tejcsoki)
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • pici só
  • 3 ek. kakaópor
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 1 tojás
  • 8 dkg cukor (Szabinánál 10 dkg)
  • 2 ek. tej

A forgatáshoz:

  • kristálycukor
  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokit felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni addig amíg a többi hozzávalót előkészítjük.

A lisztet a sütőporral, a kakaóval, és a sóval összevegyítjük.

A puha margarint a cukorral, a tojással, és a tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt olvasztott csokit. Végül belekeverjük a lisztes kakaóporos keveréket is. A massza eléggé lágy, ezért folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.

A masszából kis evőkanálnyi darabokat veszünk ki, és a kezünkkel kis golyókat formázunk belőle. (Nekem 20 darab lett, de elvileg 24 jön ki ebből a mennyiségből.)

Minden gombócot először kristálycukorba, majd pedig porcukorba forgatunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Nem szabad közel rakni egymáshoz, mert sülés közben szétterülnek a golyók.

180 fokra előmelegített sütőben pontosan 13 percig sütjük. Ilyenkor még lágy a süti, ezért a tepsin hagyjuk kihűlni, majd fémdobozba rakjuk őket.

Isteni!

Tipp / megjegyzés:
Állítólag 1 hétig is eltartható zárt dobozban vagy zacskóban, erről nem tudok nyilatkozni, mert esélye sem volt megélni 1 hetet, az az igazság, hogy az 1 napot sem.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére