Csokis pöfeteg
Hozzávalók:
A forgatáshoz:
|
|
Elkészítés:
A csokit felolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni addig amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
A lisztet a sütőporral, a kakaóval, és a sóval összevegyítjük.
A puha margarint a cukorral, a tojással, és a tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt olvasztott csokit. Végül belekeverjük a lisztes kakaóporos keveréket is. A massza eléggé lágy, ezért folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A masszából kis evőkanálnyi darabokat veszünk ki, és a kezünkkel kis golyókat formázunk belőle. (Nekem 20 darab lett, de elvileg 24 jön ki ebből a mennyiségből.)
Minden gombócot először kristálycukorba, majd pedig porcukorba forgatunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Nem szabad közel rakni egymáshoz, mert sülés közben szétterülnek a golyók.
180 fokra előmelegített sütőben pontosan 13 percig sütjük. Ilyenkor még lágy a süti, ezért a tepsin hagyjuk kihűlni, majd fémdobozba rakjuk őket.
Isteni!
Tipp / megjegyzés:
Állítólag 1 hétig is eltartható zárt dobozban vagy zacskóban, erről nem tudok nyilatkozni, mert esélye sem volt megélni 1 hetet, az az igazság, hogy az 1 napot sem.