Almás pite
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
2 cipót formázunk belőle.
Az egyik amelyik a sütemény alja lesz picit nagyobb legyen,hogy jusson a széleire is tészta.
Az almát lereszeljük. Kevés cukorral és fahéjjal ízesítjük.
A nagyobbik tésztacipót kinyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott kimorzsázott tepsi alját.
A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával vagy dióval.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a jól kinyomkodott cukros fahéjas reszelt almát.
Az alma tetejét kevés zsemlemorzsával vagy dióval megszórjuk.
Majd betakarjuk a másik cipóból nyújtott tésztalappal.
Villával megszurkáljuk.
Sütőbe tesszük 180C fokon kb 20-30percig sütjük.