Főoldal / Levesek / Zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 3 evőkanál cottage cheese (ricotta sajttal helyettesíthetjük)
  • egy szál újhagyma
  • só, bors
  • “levesbetétnek”, díszítésnek borsó levélkék, kacsok
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A borsót, az újhagymát lábasba tesszük és annyi vízben puhára főzzük, amennyi ellepi. Sózzuk és borsozzuk bőven, ízlés szerint.

Hozzáadjuk a tejszínt és teljesen puhára főzzük a borsószemeket. Ezután hozzáadjuk a cottage cheese-t és az egészet összeturmixoljuk botmixerrel. Visszatesszük a tűzre és megvárjuk, amíg újra felforr. Ha szükséges, még fűszerezzük és, ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor adunk még hozzá egy kis vizet.

Ennyi az egész és már tálalhatjuk is. Tetejére borsó levélkét hintve, ami természetesen opcionális, de nagyon finom.
Igazi tavaszi színek és ízek, próbáljátok ki, ha tehetitek.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére