Főoldal / Desszertek / Kardinális szelet

Kardinális szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kardinális szelet

Kardinális szelet

Hozzávalók:

(2 rúdhoz):

A tésztához:

  • 55 dkg tojásfehérje (kb. 8 db tojás fehérje)
  • 35 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 db tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tk. citromlé

A krémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 4 ek. presszókávé (főzve)
  • 5 dl habtejszín

A kenéshez:

  • kb. 40 dkg baracklekvár

A díszítéshez:

  • 1 ek. porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, a sót, a citromlevet és kemény habbá verjük.

Az egész tojásokat és a tojás sárgákat, a vaníliás cukrral jó habosra keverjük elektromos habverővel. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Két nagy sütőlemezt szilikonos sütőpapírral kibélelünk, 25×40 cm-es két csíkot vágunk.
Egy nylon zacskóba vagy habzsákba szedjük a tojáshabot, és 3 csíkot halmozunk kb. 2 cm magasra úgy, hogy a csíkok mellett ujjnyi rést hagyunk a sárga masszának.
A sárga masszával is betöltjük a lyukak közt.
A zsírpapírt felhajtjuk a vágásnál, hogy össze ne folyjon a két tészta. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amikor már szilárd a teteje, alufóliát teszünk rá, hogy meg ne égjen.

A másik tepsinél is így járunk el.

Megvárjuk, míg a megsült tészta kihűl, és a zsírpapírt lefejtetjük róla. Az alsó felét megkenjük baracklekvárral.

A krémhez a tojás sárgákat a cukorral, keményítővel, kávéval simára keverjük, majd folyamatosan a tejjel is összekeverjük.
Mérsékelt lángon elkezdjük főzni és kevergetve sűrűre felfőzzük.

A tejszínt keményre verjük, és a kihűlt főzött krémmel kihabosítjuk.

A süteményt összeállítjuk: a lekvárral megkent lapra kenjük a krém felét, elsimítjuk, majd a másik lekváros lappal befedjük.
Legalább 4 órára betesszük a hűtőbe.
Porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

Nagyon finom.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére