Főoldal / Kelt tészták / Köménymagos sós kifli

Köménymagos sós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Köménymagos sós kifli

Köménymagos sós kifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 220 gramm 20 % -os tejföl
  • 2 tk. só
  • 2 dl tej kb
  • 1 kk. cukor

A kenéshez:

  • 15 dkg sós margarin

A tetejére:

  • 1 db tojás sárgája
  • köménymag
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt és annyi tejjel kidagasztjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Jó hólyagosra dagasztjuk majd fél órát pihentetjük.

A margarint habosra keverjük.

A megkelt tésztát rúddá formázzuk, majd négy részre osztjuk. Darabonként bucikká formázzuk, majd hagyjuk pihenni, kelni 20 percet.
Lisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag kör alakra kinyújtjuk és a sós margarinnal lekenjük.
8 cikkre felvágjuk és a szélesebb felétől indulva feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet kelni hagyjuk, majd tojás sárgájával lekenjük és köménnyel megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.(Kb 25-30 perc)

Köménymagos sós kifli 4.75/5 (4 értékelés)

Vass Lászlóné (271 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére