Főoldal / Reform ételek / Glutén és élesztőmentes naan kenyér

Glutén és élesztőmentes naan kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Glutén és élesztőmentes naan kenyér

Glutén és élesztőmentes naan kenyér

Hozzávalók:

A lepénykenyérhez:

  • 20 dkg rizsliszt
  • 1,5  dl görög joghurt
  • 1 mk.  só
  • 1 tk.  római kömény (opcionális)
  • 1 tk. sütőpor

A sütéshez:

  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk. Egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük.

Ezután egyenként kinyújtjuk a gombócokat. Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk, közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként a gluténmentes naan kenyeret.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére