Főoldal / Desszertek / Kókuszos piskóta alagút – paleo

Kókuszos piskóta alagút – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos piskóta alagút – paleo

Kókuszos piskóta alagút - paleo

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 4 ek. eritrit por alakban
  • 5 ek. finomra őrölt mandula (az enyém blansírozott, de a sima is jó)
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek. víz

A töltelékhez:

  • 6 dl kókuszkrém
  • 12 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 2-3 ek. citromlé (ízlés szerint)
  • 1 bio citrom reszelt héja (opcionális)
  • 1 rúd vanília v. 1 tk. vanília esszencia
  • 6 lap zselatin
  • Gyümölcsök ízlés szerint
  • (nálam cukor nélküli sárgabarack befőtt 2-3 db, 1 db kiwi, 5 dkg fekete áfonya)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük az édesítővel, a mixer legmagasabb fokozatán ez kb. 10-12 percig tart, míg a hab térfogata a háromszorosára nem nő. Ezután belekeverjük az őrölt mandulát.(én sütőport sosem használok a piskótához, de aki szokott tehet bele)

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral ráöntjük a masszát, amiből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk. A félretett masszát kikeverjük a kakaóval és a vízzel, egy fagyasztós zacskóba töltjük, a sarkára pici lyukat vágunk és tetszés szerint becsíkozzuk vele a piskóta tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ekkor óvatosan egy másik sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt, amin sült, majd egy rácsra fordítjuk, hogy kihűljön. (A minta legyen felfelé) Ezt óvatosan kell csinálni, mert ilyenkor elég törékeny a piskóta. Ezután lemérjük a formánkat, mert pontosan bele kell szabni a piskótát.

(én őzgerinc formát használtam, ami 1 literes, így gondoltam, hogy a 6 deci krém elég lesz. Így is lett, csak pár kanál maradt ki belőle.)

A formába egy tiszta sütőpapírt teszünk. Belesimítjuk a piskótát, a mintával kifelé.

A kókuszkrémet kikeverjük az édesítővel, a citromlével és a vaníliával.  Megkóstoljuk, és ha szükséges teszünk bele még édesítőt vagy citromlevet. A zselatinlapokat beáztatjuk. A krémből 1 decit elveszünk és felmelegítjük. Ebbe keverjük a beáztatott zselatin lapokat, majd ezt keverjük hozzá a többi krémhez. Amikor elkezd dermedni, megtöltjük a formát. A feldarabolt gyümölcsöket és a leeső kis piskóta darabokat, amik kimaradtak, felváltva tesszük bele.

A végén óvatosan a pulthoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő. A tetejére fektetjük a méretre szabott piskótát, lefedjük, és hűtőbe tesszük dermedni.Pár óra kell neki, de jobb egy egész éjszakát a hűtőben pihentetni.

Igazán finom és egyszerűen elkészíthető sütemény.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére