Főoldal / Desszertek / Somlói kocka

Somlói kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Somlói kocka

Somlói kocka

Hozzávalók:

A tészták (piskóta lap csokis lap és diós lap):

  • 3x 2 tojás 
  • 3×4 deka cukor
  • 3×6 deka liszt
  • 3xfél cs sütőpor
  • 3×1 kanál víz
  • 3×2 kanál olaj
  • a kakaóshoz:2 kanál kakaópor 
  • a dióshoz:5 deka darált dió

A krémekhez:
Sárga krém:

  • 6 deci tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 10 deka cukor
  • 1csg vaníliás puding
  • 4 tojás fehérje
  • 3 kanál cukor

A cukorszirup készítése:

  • 2 decivíz
  • 15 deka cukor
  • ízlés szerint rum

Csoki öntet:

  • 4 deci tej
  • 2 kanál kakaópor
  • 10 deka étcsoki
  • 1 kanál liszt
  • fél csomag csoki puding
  • rum
  • 10 deka darált dió
  • 5 deka mazsola
  • 2 kanál olaj
  • 3 deci tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szét választom.

A sárgáját 1 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverem.

A fehérjét habbá verem a maradék cukorral.

A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.

(A  sima piskótát elkészíttetjük egyben is majd 3 részre osztjuk, de kikeverhetjük külön-külön is)

A dióshoz 5 deka diót adok, a csokishoz pedig kakaóport keverek.

Sütőpapiros sütőlapon 15x 30cm-es sütőlapon egyenként megsütöm a lapokat.
A sárga krém készítése:

A tejet felforralom, a többi hozzávalót kikeverem amikor a tej felforrt , először kanalanként adom hozzá a forró tejet állandó keverés mellett.

Utána lassan hozzákeverem a többi tejet is és az edényt gőz fölé teszem és állandó keverés mellett besűrítem.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a besűrűsödött krémmel összekeverem.

A cukorszirup hozzávalóit felforralom pár percig utána kihűtöm.

A csoki öntet elkészítése:

Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztom és a végén hozzá adom az olajat.
A tejszínhabot felverem.

Alulra tettem a diós lapot, meglocsoltam a rumos sziruppal. Erre tettem a krém felét amit elsimítás után darált dióval megszórtam.

Erre került a csokis lap, amit meglocsoltam sziruppal, rákentem a krém maradékát, megszórtam dióval, és végül rátettem a  sima lapot.

A tésztát kockákra vágtam, csokiöntettel meglocsoltam úgy,hogy a tésztán le folyjon.

Tejszínhab rózsákkal díszítettem.

Somlói kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére