Lekvárral töltött alma piskótában
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a magházukat kiszedjük. Kevés vízben a fűszerekkel picit megpároljuk. Kiszedjük, leszárítjuk, és egy sütőpapíros tepsibe sorba lerakjuk őket. A magház helyére ízlés szerinti lekvárt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A piskóta masszát majd az almákra öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A lekvár ízlés szerint lehet barack, szilva, alma…