Főoldal / Desszertek / Lekvárral töltött alma piskótában

Lekvárral töltött alma piskótában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekvárral töltött alma piskótában

Lekvárral töltött alma piskótában

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor

A töltelékhez:

  • 6 db alma
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • citromlé
  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a magházukat kiszedjük. Kevés vízben a fűszerekkel picit megpároljuk. Kiszedjük, leszárítjuk, és egy sütőpapíros tepsibe sorba lerakjuk őket. A magház helyére ízlés szerinti lekvárt teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A piskóta masszát majd az almákra öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A lekvár ízlés szerint lehet barack, szilva, alma…

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére