Főoldal / Desszertek / Kókuszkrém glutén nélkül

Kókuszkrém glutén nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszkrém glutén nélkül

Kókuszkrém glutén nélkül

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 lapos ek. tápiókaliszt
  • 1 lapos ek. kukoricaliszt
  • 2 dl tejszín
  • cukor vagy xilit (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor
  • gluténmentes babapiskóta
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet felfőzzük a kókuszreszelékkel.

Összekeverjük a liszteket a vaníliás cukorral és amikor megpuhult a kókusz, óvatosan belekeverjük. Ha cukrot használunk, az is kerüljön a lisztkeverékbe, ha xilitet, akkor csak a tűzről levéve keverjük majd a krémhez. A lisztes kókuszos keveréket, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Miután kihűlt a főzött krém hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

Babapiskótával kibélelt tálkákba öntjük és egy éjszakára, de legalább pár órára a hűtőbe tesszük.

Ha tortakrémet szeretnénk készíteni belőle, a még meleg – de már nem forró – krémhez keverhetünk 5 dkg vajat vagy kókuszolajat és a teljes kihűléskor forgatjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Így kicsit erősebb tartást, keményebb állagot kapunk a piskóta megtöltéséhez.

Kókuszkrém glutén nélkül 4.00/5 (1 értékelés)

Pindi (3 Recept)

Az lisztnelkul.hu oldal célja, hogy segítséget nyújtson a lisztérzékenyeknek tájékozódni az egyre bővülő piacon; és hogy a lisztérzékenység minél kevésbé jelentsen számukra problémát a mindennapok során.


Szólj hozzá!

A lap tetejére