Főoldal / Levesek / Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 szál lángolt kolbász
  • 2 db virsli
  • kevés olaj (vagy zsír)
  • bors
  • 1 púpos tk. pirospaprika
  • 1 kk. tárkony
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát adunk hozzá. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott krumplit és a megpucolt majd felkarikázott sárgarépát. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és hozzáadjuk a tárkonyt.

Ha felforrt, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt.
Amikor a zöldségek megpuhultak, mehet bele a karikákra szelt virsli is, majd a liszt és a tejföl keverékével behabarjuk a levest. Összefőzzük és tálalhatunk.

Tejföllel a tetején, friss kenyérrel az igazi.

Tárkonyos burgonyaleves 4.60/5 (5 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére