Főoldal / Desszertek / Gesztenyés habos sütemény

Gesztenyés habos sütemény

Gesztenyés habos sütemény

Gesztenyés habos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 ek. holland kakaó
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek. rum vagy 1 rumaroma
  • 3 ek tej

A tetejére:

  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és elkeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A kiolvadt gesztenyét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumot, a tejet és alaposan kikeverjük. A  gesztenyekrémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.

A tejszínt kemény habbá felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
A tejszínhez adhatunk egy cs. habfixálót és úgy verjük fel.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére