Gesztenyés habos sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és elkeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A kiolvadt gesztenyét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumot, a tejet és alaposan kikeverjük. A gesztenyekrémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
A tejszínt kemény habbá felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A tejszínhez adhatunk egy cs. habfixálót és úgy verjük fel.