Főoldal / Egytálételek / Füstölt tarjás húsos káposzta

Füstölt tarjás húsos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt tarjás húsos káposzta

Füstölt tarjás húsos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 50 dkg füstölt főtt tarja
  • 1,70 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg gersli
  • 1,5 cs majoránna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 paradicsom, 1 zöldpaprika
  • delikát, őrölt bors, erős Pista olaj, őrölt csemege paprika
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A sertéshúsból pörköltet készítünk. A húst kockára vágjuk, 2 fej vöröshagymát felaprítunk, olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, őrölt borssal, delikáttal ízesítjük. Erős Pistát, zöldpaprikát, paradicsomot (ennek hiányában fél üveg lecsót) adunk hozzá és puhára főzzük.

A savanyú káposztát egy léből kimossuk, majd kinyomkodjuk.

Egy lábas aljába leteszünk egy sor káposztát, majd rászeletelünk egy fej vöröshagymát, és néhány gerezd fokhagymát.

Ráhalmozunk egy sor kockára vágott füstölt tarját, és pörköltet. Ezt követően újabb sor káposzta következik, majd egy réteg átmosott gersli. Aztán újabb tarja, pörkölt, káposzta és gersli.

A sort káposztával zárjuk, a megmaradt vöröshagymát és fokhagymát rászeleteljük, majd az egészet felöntjük vízzel és kb. 1,5 -2 órán keresztül főzzük.

Tipp / megjegyzés:
Amikor elkészült puha fehér kenyérrel, és tejföllel tálaljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére