Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás Dubarry szelet

Fokhagymás Dubarry szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás Dubarry szelet

Fokhagymás Dubarry szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg (8-10 szelet) sertés karaj
  • 1 kis fej karfiol
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, delikát, olaj
  • vaj, liszt, tej
  • reszelt sajt
  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici delikáttal és egy tepsibe helyezzük.

Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével a húsokat megfordítjuk, és 15 percig tovább sütjük.

Közben elkészítjük a besamelmártást.

A vajat megolvasztjuk és tűz fölött a lisztet hozzáadva folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk.

Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamelmártással.

Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul.

Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére