Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Lekváros linzer dióhabbal

Lekváros linzer dióhabbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lekváros linzer dióhabbal

Dióhabos lekváros linzer

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek. citromlé

A habhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 3 ek. baracklekvár
  • 10 dkg darált dió

A hab közepére:

  • baracklekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hidegre tesszük egy órára. (Én a fagyasztóba tettem 15 percre)
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és cakkos szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral és rásorakoztatjuk a linzereket.

Elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a lekvárral tovább verjük és a darált diót hozzá keverjük.
A cakkos linzerre teszünk belőle úgy, hogy ne teljesen fedje a linzer alapot, mert sütés közben terülni fog a hab.
A közepére egy-egy kiskanál lekvárt teszünk.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Magában, vagy porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére